Mauritshuis

In het hart van historisch en politiek Den Haag ligt het Mauritshuis. Een klein museum van wereldformaat met een formidabele collectie wereldberoemde Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst.
Je vindt er meesterwerken als het Meisje met de parel van Johannes Vermeer* en de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, waarvoor jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld naar het museum komen.

* Van februari tot april 2023 is het Meisje met de parel van Johannes Vermeer tijdelijk uitgeleend aan het Rijksmuseum in Amsterdam voor een unieke Vermeer-tentoonstelling. Ook Vermeers Diana en haar nimfen en Gezicht op Delft zijn van februari tot juni 2023 tijdelijk uitgeleend. Het Meisje met de parel is 1 april weer in het Mauritshuis te zien.

Mauritshuis toont AI-gegenereerd Meisje met de Parel. @julian_ai_art Mauritshuis Den Haag. Sinds deze week hangt in museum Het Mauritshuis in Den Haag een bijzonder kunstwerk. Het werk is namelijk niet gemaakt door een kunstenaar, maar door een computer. Masterclass!
De zelfportretten van Rembrandt vormen een belangrijk deel van het omvangrijke oeuvre van de 17e-eeuwse Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn. – Mauritshuis
De anatomische les van Dr. Nicolaes TulpSchilderij van Rembrandt van Rijn – Mauritshuis
Gastheer Mauritshuis

 138 total views,  1 views today